Care este cea mai bună FĂINĂ pentru cozonac? Greșeala banală care poate strica aluatul

Cea mai bună făină pentru cozonac. Categoriile acestor tipuri de făină depind de gradul de rafinare al cerealelor din care a fost făcută.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Tipurile de făină pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate în felul următor:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase și aluaturile ușoare de patiserie.

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită  în patiserie, de obicei o folosesc cofetăriile.

Făina 550 este o făină mai dură, însă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la prăjituri, biscuiți, brioșe, pâine , tarte, foi de placintă, croissante.

Cea mai bună făină pentru cozonac. Făina 650 are un conținut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: pâinea, pizza, focaccia.

Curiozități si informatii utile în clipuri  scurte 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

A cheltuit o avere pentru a deveni un extraterestru fără sex: "Nu vreau să mai am nimic acolo jos!"

Mafia din Apărare: Cum sunt căpușate societățile ROMARM de grupuri de interese indiferent de conducerea politică